Арабски компании искат да инвестират у нас

Много арабски компании проявяват инвестиционен интерес към България. Проблемът с визите обаче пречи сериозни инвестиции да влязат в страната ни. Това каза в Поморие председателят на Българо-арабската бизнес асоциация Зиад ел Масли. Той участва във втория Международен инвестиционен форум „Новата икономика на България ­ пътят на изток“, който от вчера се провежда в града, предаде БТА.

По думите на Зиад ел Масри арабските фирми проявяват интерес с проекти, свързани с морския туризъм в България, животновъдството и др. Повече от 7000 туристи от Кувейт са посетили Българското Черноморие през последната една година. От тях близо 3800 са избрали за първи път България като място за почивка.

В момента повече от 19 български фирми участват с работна ръка в изграждането на инфраструктурата в Катар. Страната се подготвя за домакинстване на Световното първенство по футбол през 2022 година. Във форума участват близо 70 наши и чужди фирми, както и посланици и представители на дипломатически мисии у нас на държавите Виетнам, Казахстан, Ливан, Либия, Мароко, Судан, Китай, Русия, Турция, Румъния, Естония и Беларус.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *