Армани и Берлускони най-силни при кризата в Италия

Във времената, в които борсите загубиха посоката си, а банките затвориха кранчетата за кредити, печелят единствено онези групи, които разполагат с пари в кеш. Онзи, койтопритежава каси, пълни с пари, може да реализира сделки на отлични цени, а така също и да инвестира свободно, без да се огъва на исканията на банките за чудовищни лихви, коментира италианският всекидневник „Еспресо“.
В Италия с пълни арсенали в това отношение разполага империята Fininvest на Силвио Берлускони. Фамилният холдинг на премиера, който се ръководи от дъщеря му Марина, има най-малко един милиард евро в брой в касите си. Други няколко стотин милиона евро в брой имат и седемте финансови компании, коитодърпат конците на групировката.
Петролни магнати като Масимо Морати (собственикът на „Интер“) пък могат да разчитат на златни печалби, реализирани отбума в ценитена горивото. Морати може дасе облагодетелстваот приходи от 1,5 милиарда евро, идващи от дебаркирането му на борсата през 2006.
Символът на италианската мода Джорджо Армани също има най-малко 300 милиона евро налични в касата на групата си.
Сред разполагащите с „кеш“ италиански групи е и Benetton, която обаче играе картите си на няколко маси едновременно – от бизнеса с магистрали до този с летищата и строителството.
Бизнесменът от Милано Франческо Микели, който се лансира суперуспешно в интернет чрез e.Biscom, а после и с Fastweb, също разполага поне с 300 милиона евро в брой, пише още списанието.
prontosofia.com

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *