Армеец със 17% ръст към края на май 2009 г.

Ръст от 17%, значително изпреварващ средния за общото застраховане (4,2%), отчита ЗАД „Армеец“ за първите 5 месеца на 2009 г. Допълнителният приход, генериран от 20-те компании на пазара към 31 май 2009 г., възлиза на 25 млн. лв, като от тях „Армеец“ е реализирал допълнителни8 млн. лв.
Ръстът на застрахователния пазар се свързва основно с увеличаването напремиите по задължителна застраховка „Гражданска отговорност на МПС“. Отчита се, че обхватът на застраховката е намалял, т.е. застрахованите МПС са по-малко, но ръстът се определя от по-високите премийни нива.
С най-голям дял на пазара е застраховка „Каско на МПС“ с 41% от общите приходи, или 251 млн.лв. Към май 2009 г. тази застраховка отчита спад с 4% поради спада на автомобилния пазар и рестриктивната политика на кредитните институции. За периода приходите на пазара по „Каско“ са намалели с 14,6 млн.лв., докато „Армеец“ е добавил към портфейла си 5,7 млн.лв. и реализира ръст от 18%. Причините за ръста на компанията в условията на пазарна стагнация са свързани със стратегията и целенасочените й усилия през последните години за подобряванена процедурите и обслужването при настъпване на застрахователно събитие.
Следвъвеждането на констативните протоколи „Армеец“ беше първата компания, която организира мобилни групи в по-големите градове. От няколко години работи и 24-часов асистанс център, който консултира клиентите както при настъпване на застрахователно събитие, така и при възникнали въпроси, свързани със застрахователните договори. Дружеството непрекъснато работи по проекти за внедряване на технологични решения, способстващи за по-добро обслужване. Паралелно с това автомобилните продукти на „Армеец“ седопълват с нови рискове, прилагат се гъвкави схеми на бонуси и отстъпки при липса на щети,при лоялност на клиентите към компанията и при предоставяне на цялостна защита на техните застрахователни интереси. Най-новото покритие към пакета застраховки, касаещи автомобила,е „Въздушен асистанс“. В случай на ПТП или друга ситуация, свързана с живота и здравето на клиент на компанията, посредством специализирани хеликоптери свисококвалифицирани медицински екипи се осигурява незабавна помощ и грижа, както и транспортиране до най-реномиранитемедицински заведения в страната.
Застраховките, които през тази година реализират най-значителни ръстове на пазара, са тези на финансовите рискове – 40%, или близо 5 млн.лв. Търсенето на покритие по тези застраховки е логично в условията на криза и негативни очаквания за развитието на икономиката през есента,сформиране на нов кабинет и начало на управление на нова политическа формация.За разглеждания период „Армеец“ е добавил 1 млн. лв. към портфейла си по този вид застраховане. Компанията поема финансови рискове след експертна оценка на всяка експозиция и прилагане на индивидуален подход в зависимост от историята и прогнозите за всеки клиент.
ЗАД „Армеец“ реализира допълнителен премиен приход и ръст по почти всички останали видове бизнес – 21% ръст при застраховки на „Отговорности“, 12% при застраховки „Карго“, 8% при застраховки „Имущество“ и значителенръстпо авиционния си бизнес.
Новото през последните месеци е процесът на интеграция с компаниите от холдинг „Химимпорт“. Към края на т.г. са добавени нови 274 точки за продажба в офисите на Централна кооперативна банка, където клиентите могат да сключат застраховки за автомобила и дома си. Работи се по още два проекта за кръстосани продажби, насочени към клиентите на холдинга. По тях партньори на „Армеец“ освен ЦКБ са и ЦКБ Живот,здравноосигурителното дружество и пенсионните фондове на холдинга, както и авиокомпания и „България ер“.
Върпеки условията на кризата, от началото на годината компанията е открила 10 офиса на територията на страната, назначени са 70 служители и вече работят още 3 нови ликвидационни центъра.
Отняколко дниофисите и представителствата на компанията могат да бъдат намерени и в Google maps и клиент, който иска бързо да открие най-близката локация на дружеството,може да го направи за секунди. Разбира се, необходимо е клиентите да разполагат с достъп до интернет чрез компютър или мобилен телефон.Не е необходимо дори телефонът да има GPS, тъй като картата локализира потребителя по клетка на мобилен оператор и при избиране на опция за даване на посока за достигане до най-близък клон на застрахователната компания.

Финанси

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *