Арни пред фалит: учениците да учат от интернет, а за култура – от филмите

Щатът Калифорния е пред банкрут, алармира главният одитор на Калифорния Джон Чанг, цитиран от Би Би Си. След 50 дни калифорнийската икономика ще рухне, ако губернаторът Шварценегер не предприеме спешни стъпки по намаляване на бюджетния дефицит от 24.3 млрд. долара, заяви Чанг. Според него световната икономическа криза е ударила най-силно именно Калифорния, щатът с най-многобройно население /36 млн. души/ в САЩ.
Свидетелство за това са не само колосалният бюджетен дефицит и рязко повишилата се безработица, отбелязва Чанг, но и спадът в доходите на калифорнийците – нещо, което не се е случвало от времето на Голямата депресия през 1929 г.
Губернаторът Арнолд Шварценегер предложи учебниците да бъдат изхвърлени от училищата и обучението на учениците вече да става по интернет. Според Шварценегер революционното нововъведение ще икономиса бюджетни средства в размер на най-малко 350 млн. долара годишно, колкото струвало на щатската хазна отпечатването на безплатни учебници за 2008 г. Вече е решено от следващата година калифорнийските ученици да изучават математика онлайн, като в някои училища това дори вече е факт.
Електронните версии на учебниците са преминали през съответните проверки и отговарят на образователните стандарти както в Калифорния, така и в САЩ.

Финанси

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *