Асен Урманов: Дойдох си заради семейството

София /КРОСС/ Свидетелят по делото „Октопод“ Асен Урманов се завърна в България и потвърди, че фирми от „Октопода“, включително „Лев Корпорация“ са финансирали ГЕРБ, предаде репортер на Информационна агенция КРОСС. Той обаче отказа сега да обяви повече подробности по темата. Потвърди също, че иска да се срещне с главния прокурор Борис Велчев.
Урманов посочи, че се връща главно заради семейството си и най-вече заради сина си, който е бил пребит с чук в дискотека. Урманов е убеден, че това е свързано с него. Той обясни, че първоначално е бил разпитван по заведения и капанчета, след това в Национална следствена служба. Урманов каза, че е бил разпитван от прокурор Светозар Костов. Разпитът се е водил по протокола, имало е и интервали извън протокола. След това Урманов е бил разпитан от следователка, която по думите му била много агресивна и на всяка негова дума казвала „Ти лъжеш“.
Урманов отказа да каже пред медиите откъде точно се връща. Той поясни, че е бил помолен да свидетелства по делото „Октопод“ от адвокатите на Алексей Петров. Той не потвърди дали е роднина на Алексей Петров, заяви само че са близки и от едни край. Урманов каза още пред журналисти, че от службите са се обаждали на неговото семейство със закани, че ако той не бъде разпитан, семейството му ще има неприятности.
 

Финанси

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *