”Атака” засипа отцепниците с фалшиви пари, те показаха уличаващ SМS

Валентин Николов, Огнян Пейчев и Кирил Гумнеров вече разказаха, че лидерът на партията „държи в ръцете си“ много свои депутати със записи на заповед за за 150 хиляди евро. Самият Сидеров отрече.
Тримата, които сега са независими депутати, ще внесат тези документи до главния прокурор, за да бъдат проверени отново, след като проверката преди няколко месеца установи, че няма престъпление.  „Г-н Сидеров лъже и много добре знае за тези договори. Вие, журналистите, би трябвало да поискате този човек да излезе от политиката на България, защото няма право да води партия и да определя политическия дневен ред на страната”, заяви Николов, цитиран от „Фокус“.
Той увери, че документите са заверени нотариално. Имало обаче по два  екземпляра, като другите не били подписани от нотариус. „Искам да кажа на всички колеги, които лъжат пред медиите и казват, че не са разписвали такива документи, а ние знаем сто процента, че са ги разписвали – нека да не лъжат, защото прокуратурата ще изисква електронния регистър на нотариуса, а там следите не могат да бъдат заличени и всички ние сме вписани”, добави той.
Николов съобщи още, че лично адвокатът на Сидеров – Петър Петров, който в момента е член на Надзорния съвет на Агенцията за приватизация и следприватизационен контрол, има генералните пълномощия на 5-те офшорки на Сейшелите, в полза, на които са подписани договорите за поръчителство от депутатите, предаде БГНЕС. Отцепниците показаха договор, заверен от нотариус Теодора Вуцова, от който е видно, че на 27 май 2009 г. има изтеглен кредит от 150 000 евро.
В този момент от брифинга депутатът от „Атака“ Десислав Чуколов, който подкрепя Сидеров, се отправи към трибуната и обсипа тримата си бивши съмишленици с куп извадени на цветен ксерокс купюри от 50 000 лв. На тях се четеше надпис: „Субсидия за предатели“. „Бягай, бягай оттук, стига с вашите циркаджилъци“, прогони го Валентин Николов.
По-рано днес самият Волен Сидеров заяви, че тримата го напускат заради 50 000 на човек. Отцепниците обаче заявиха категорично, че нито са получавали, нито са им предлагани пари.  По думите на Николов големият стрес сред бивши и вероятно настоящи атакисти, е, че не е ясно срещу колко от техните между 40 и 50 поръчителски договора са изтеглени кредити. Всички те отговорят по тези кредити заедно с лихвите и неустойките по тях. В поръчителските договори са отбелязани и имената на резервния арбитър, за който се твърди, че не е действителен.
„Разполагаме с 5-те удостоверения за актуалното състояние на 5-те офшорки на Сейшелските острови, заверени от нотариус на тези острови, от български нотариус и в българското МВнР. От документа е видно, че тези компании са действащи. Пълномощник на тези фирми е адвокат Петров. Той бил втори в една от листите за народен представител и не е успял да се класира, но също е разписал договор за поръчителство като колегите си“, каза още Николов.
За да докаже, че Сидеров лъже, той показа SMS от него с дата 28 март 2011 г., в който пише: „Току-що говорих с кантората, въпрос на всеки момент е, следя процеса“. Според Николов, съобщението е изпратено след среща между адвокатите на едната и другата страна, която е била в кантората на правистите на Сидеров и доказва, че има проблем с договорите.
Преди месец на отцепниците било дадено някакво удостоверение, че срещу тези договори не са теглени кредити от офшорните фирми, но те не вярват, че е действително. Според Гумнеров този скандал може да се превърне в най-голямата финансова измама, извършена от партия в последните години.
На въпрос защо все пак са подписали тези договори, напусналите „Атака“  отговориха, че Волен Сидеров ги е увещавал за това, за да има гаранция, че групата няма да се разпадне.

Финанси

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *