„Атака”: И Николай Младенов да си подаде оставката

Такъв коментар направи депутатът от Коалиция за България Петър Курумбашев по повод смяната на министъра на икономиката, енергетиката и туризма Трайчо Трайков. Според Курумбашев смяната на Трайков е била изненадваща. „Три години слушаме правителството, че не може да вземе решение за АЕЦ „Белене”, коментира Курумбашев. Сред провалите на Трайков, депутатът посочи – проучването за добив на шистов газ у нас, както и АСТА. Има едно натрупване от действия, посочи още той.
От своя страна, Йордан Цонев от ДПС каза, че ГЕРБ няма никаква концепция за здравеопазването. По отношение на икономиката – нещата са същите. Трайков не е уволнен, защото е имал позиция за „Белене”, нито защото е свършил нещо или не е свършил. Причина за отстраняването на Трайков бе, че той пречеше на личните интереси на Борисов по отношение на някои монополисти, като например „Лукойл”. Виновен за всичко е министър-председателят Бойко Борисов. Според ДПС причина за всичко са игрите на премиера Борисов с „Лукойл”. „Веселин Златев и Борисов не се цакат един друг, а цакат българския народ”, подчерта Цонев.
По думите на народния представител от Синята коалиция Веселин Методиев причините за смените в кабинета „Борисов” е именно неспособността му да се справя с монопола в страната. „Трайков бе сменен, защото правителството не успява да се пребори с монополните пазарни институции. И отстранява тези министри, които имат волята да се борят с това”, подчерта Методиев.
Според Десислав Чуколов от „Атака” причина за смените са предстоящите избори. „Борисов иска да се отърве от министрите, които му носят лош рейтинг”. От „Атака” настояваме оставка да подаде и министъра на външните работи Николай Младенов, заяви Чуколов.

Финанси

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *