Аукционна къща от световен мащаб ще предлага вторични продажби на NFT

Платформата на Sotheby’s Metaverse предлага поддръжка за NFT произведения на изкуството, създадени в Етериум и Polygon, които са сред популярните мрежи за създателите и колекционерите на незаменяеми токени.

Тази платформа дава възможност за peer-to-peer продажби във веригата чрез смарт договори и позволява на купувачите да използват собствените си дигитални портфейли, за да плащат в ETH или MATIC токени.

Като разлика от други NFT пазари като OpenSea и Blur, Sotheby’s предлага курирана селекция от водещи художници, като списъкът се обновява на ротационен принцип на всеки няколко месеца.

Мястото за вторични продажби на платформата също така зачита вторичните възнаграждения на веригата, определени от художниците. Sotheby’s е инвестирала в Mojito, пакет за NFT технологии и търговия, който захранва Sotheby’s Metaverse.

Според вицепрезидента на Sotheby’s и ръководител на отдела за NFT и дигитално изкуство Майкъл Бухана, този ход е „важна стъпка напред“ за аукционната къща, която продължава да се адаптира към Web3 пространството.

Източник: Cryptodnes.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *