Аукцион за правата на Синергон и ОСА на ФеърПлей Пропъртис през седмицата

Красимир Йорданов

Във вторник, 20 март, ще се проведе Общо събрание на акционерите (ОСА) на ФеърПлей Пропъртис АДСИЦ, на което акционерите ще решават за разпределяне на финансовия резултат на дружеството. Същият, според одитирания годишен отчет, е печалба на стойност 841 хил. лв. Право на глас в ОСА имат лицата, вписани в регистрите на Централен депозитар като акционери към 6 март.

След като на 20 февруари не се проведе свиканото от Лотос АД-Трявна ОСА поради липса на кворум, същото ще се проведе във вторник, 20 март. Акционерите ще решават за промени в органите на управление на дружеството. Право на глас в събранието имат лицата, вписани в регистрите на Централен депозитар като акционери към 6 март.

Във вторник е и крайната дата за прехвърляне на правата, даващи право на участие в увеличението на капитала на Сердика Пропъртис АДСИЦ. Дружеството със специална инвестиционна цел планира да увеличи капитала си от 500 на 650 хил. лв. чрез издаване на 150 хил. акции с номинална и емисионна стойност 1 лев.

В сряда пък е последната дата за сключване на сделки с акциите на Инвест Пропърти АДСИЦ, в резултат на които приобретателят ще има право да участва в увеличението на капитала на дружеството. То планира да увеличи капитала си от 650 хил. лв. на 5,85 млн. лв. чрез издаване на 5,2 млн. акции с номинална и емисионна стойност 1 лев.

Миналия петък стана ясно, че незаписаните права, даващи право на участие в увеличението на капитала на Синергон Холдинг АД, възлизат на 4 093 023 броя. Във връзка с това в сряда, на 21 март, ще се проведе аукционът за тяхната продажба. Синергон Холдинг планира да увеличи капитала си от 14,123 млн. лв. на 18,359 млн. лв. чрез издаване на 4 236 794 броя акции с номинална стойност 1 лв. и емисионна стойност 7 лв.

Също в сряда е последната дата за сключване на сделки с книжата на Агро Финанс АДСИЦ, в резултат на което приобретателят ще има възможност да участва в увеличението на капитала на дружеството. Същото планира да набере близо 40 млн. лв. чрез издаване на 35,75 млн. акции с номинална стойност 1 лев и емисионна стойност 1,1 лв.

Изпълнителният директор на Агро Финанс Огнян Калев каза за Investor.bg, че една част от набраните средства от увеличението на капитала ще се използват за закупуване на земя в Северна и Югоизточна България с цел за отдаване под аренда, комасиране и окрупняване, а с друга част ще бъдат погасени усвоени средства по две банкови кредитни линии.

На 21 март (сряда) е и последната дата за сключване на сделки с акциите на Супер Боровец Пропърти Фонд АДСИЦ, даващи право на глас в извънредното ОСА на дружеството. Събранието ще се проведе 8 април във Варна, като акционерите ще решават за закупуване на имоти на обща стойност 8,5 млн. лв.

Отново в сряда ще бъдат въведени за вторична търговия новите акции от увеличението на капитала на ИД Надежда. Инвестиционното дружество увеличи капитала си с 624 103 лв. до 3 935 119 лв.

В сряда ще се проведе и извънредно ОСА на Корадо-България АД-Стражица, на което акционерите ще гласуват за промени в органите на управление на дружеството и смяна на устава му.

Информация за предстоящи събития на БФБ можете да получавате на e-mail, като се запишете в нашата мейл листа към Коментари или от раздел Предстоящо на Investor.bg.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *