Аутсорсинг секторът е създал 33 хил. работни места у нас

В Пловдив днес бе открит нов център на TELUS International Еurope

За 10 години аутсорсинг секторът е създал 33 хиляди работни места в България. Това става ясно от думите на президента Росен Плевнелиев, който откри в Пловдив нов аутсорсинг център.

Днес България е третата най-добра аутсорсинг дестинация в света и първа в Европа, а само преди десет години в София открихме първите офиси на аутсорсинг сектора, заяви още държавният глава, цитиран от пресслужбата си.

В Пловдив аутсорсинг и IT компаниите вече са над 60 с 5 хил. заети, заяви заместник-кметът на града Стефан Стоянов. Той добави, цитиран от БТА, че местните власти имат амбиция служителите в тази сфера да станат над 10 хил. души.

В Пловдив днес бе открит нов център на аутсорсинг компанията TELUS International Еurope.

250 души вече са назначени в IT компанията, като до края на годината се очаква броят им да се удвои. 300 от тях ще бъдат заети в офиса на компанията в Пловдив.

TELUS International е многоезичен контактен център, който предоставя услуги за аутсорсинг на бизнес процеси. В компанията работят повече от 1200 служители в четири офиса в София, Пловдив, Букурещ и Крайова. Компанията предоставя обслужване на клиенти по цял свят на повече от 30 езика.

 

investor.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *