Афганистан срина рекордно рейтинга на Джо Байдън

Рейтингът на одобрение на работата на американския президент Джо Байдън се срина до рекордно ниски нива от 46%, след като радикалните талибани превзеха Афганистан.

Грешките на Байдън в Афганистан - Труд

Американският президент Джо Байдън защити решението си да изтегли американските войници от Афганистан при първата си реакция, след като талибаните свалиха националното правителство в страната в неделя, предава CNBC, информира profit.bg.

„Заставам категорично зад решението си. След 20 години научихме по трудния начин, че моментът за изтегляне на американските сили никога няма да е добър“, заяви Байдън по време на запомняща се реч от Източната стая на Белия дом.

„Аз съм президент на САЩ. Прехвърлянето на отговорността спира с мен“, допълни той.

Изявлението на американския президент се случва на фона на растящите критики към управлението на ситуацията от администрацията му в момент, когато части от Кабул са обхванати от хаос, а цивилното правителство се срина.

Свят :: Талибаните зоват Байдън да продължи да изтегля войските на САЩ от Афганистан :: Monitor.bg

„Истината е, че това се разви по-бързо от очакванията ни“, каза Байдън, имайки предвид светкавичната офанзива на талибаните, която обхвана цялата страна за по-малко от две седмици. Според американския президент това само показва колко е безсмислено американските военни да остават в страна, в която не е могло да се вкорени стабилно военно и гражданско общество въпреки двадесетгодишната американска намеса и инвестираните пари на данъкоплатците за стотиците милиарди долара.

 

 

 

 

 

financebg.com

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *