Ахмед Доган: Идва време за раздяла на родителя с рожбата си

Идва време за раздяла на родителя с рожбата си, каза председателят на ДПС Ахмед Доган по време на форум на партията.
„Знам, че не сте готови за този неизбежен акт. Но това трябва да се случи. Дали сега, или след година, няма особено значение“, заяви Доган.
Лидерът на ДПСпредстави пред делегатите и гостите на 7-мата национална конференциясвоя отчетен доклад за 8-годишната дейност на партията като участник в управлението на страната.
Идеята за ДПС е 25 години от живота ми и не съжалявам, че го създадох.Като лидер на ДПС се превърнах в политически гръмоотвод на всичко негативни явления и процеси в страната, заяви председателят на партията.
По думите му, през последните 2 години основната тенденция е, че лидерът на ДПС следва да бъде виновен за целия преход. Според Доган, хората, които са продали и разграбили държавата, искат да си измият ръцете с ДПС и с неговия лидер. Доган постави проблема за идентичността на партията. Той посочи, че партията не е била замислена като лидерска, но това се е случило.
Участието ни във властта доведе до критично намаляване на имунната система на ДПС, каза председателят на партията. Пожелавам ви да приличате на себе си, дори ако се наложи да възкръсвате, за да бъдете същите, пожела Доган на делегатите.
В България няма работещо гражданско общество, следователно преходът не е завършил. Много пъти съм си задавал въпроса как щеше да протече преходът към демокрация и пазарна икономика, ако нямаше ДПС, или най малкото ако още в самото начало на 90-те години бяхме се включили в СДС, каза Доган. Той допълни, че и досега няма еднозначен отговор на тези въпроси и „вероятно така ще бъде и след 20 години“.
„Обективно погледнато кабинетът „Симеон Сакскобургготски“ направи каквото можа“. Очакванията на обществото бяха да заживеем поне с параметрите на средноевропейския стандарт. Но тези очаквания не бяха реалистични, дори бяха и деструктивни за развитието на гражданското общество и държавата, посочи Доган.По всички общоизвестни политически критерии кабинетът „Станишев“ е успешен, а по икономически показатели е най-успешното правителство на прехода, подчерта лидерът на ДПС.

Финанси

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *