„Балканкар Рекорд“ АД с екокари от ново поколение

Електрокарите с литиево-йонни батерии са подходящи за чистите производства в редица индустрии.“Балканкар Рекорд“ АД с екокари от ново поколение."Рекорд" - екокари от ново поколение

Балканкар Рекорд“ АД даде новата екологична насока на българското каростроене. Инженерният екип на компанията подготвя въвеждане на литиево-йонни батерии в електрокарите с марката „Рекорд“, с които да предложи алтернатива на класическите оловни батерии.

Новите акумулатори имат по-дълъг живот и по-голям брой цикли „зареждане-разреждане“. Важно техническо предимство е използването на по-голяма част от енергийния капацитет по време на работа. Икономическият анализ, направен от компанията, е доказал, че литиево-йонните батерии вече са на цени, които по рентабилност са съизмерими с оловните. Новите акумулатори са два до два и половина пъти по-скъпи в зависимост от капацитета на батерията, но са с три пъти по-дълъг живот.

"Рекорд" - екокари от ново поколение

Досега производителите на литиево-йонните батерии бяха насочили вниманието си към автомобилния пазар. Електрокарите влязоха в полезрението им едва наскоро, но вече активно работят в тази насока. „Балканкар Рекорд“ иска да е сред първите, които поемат новата вълна в каростроенето.

При доказана икономическа съизмеримост новите литиево-йонни акумулатори имат и други плюсове. Те позволяват дозареждане, без това да влияе върху живота на батерията. Електрокарите с литиево-йонни батерии са много подходящи за чистите производства във фармацевтичната, хранително-вкусовата и полупроводниковата промишленост. Както и за непрекъсваеми производства на двусменен или трисменен режим на работа, информира capital.bg.
Електрокари на „Балканкар Рекорд“ АД, работещи в Русия, вече са оборудвани с литиево-йонни батерии по инициатива на руския клиент. Идеята на българските конструктори е да тестват новите батерии и от друг доставчик, така че компанията да може да стъпи на пазари с различен климат и изисквания.

 

 

financebg.com

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *