Банката на бъдещето предполага банкиране с изцяло технологично базирани клонове

Технологичната компания Asseco, навлиза на българския пазар. Тя ще предлага технологични решения за финансовия и банков сектор. На проведения днес, 12 юни, First Asseco SEE Banking Technology Forum, компанията представи визията си за бъдещето на дигиталното банкиране в България и демонстрира авангардни решения за банковия сектор.

В рамките на ден, експерти от Asseco, MasterCard и водещи технологични компании обсъдиха със специалисти от финансовите институции в страната ни възможностите за изграждане на банката на бъдещето и посрещане на предизвикателствата пред банковите институции като по-бързо развитие на нови услуги, дигитално банкиране и автоматизиране на процеси.

„Днешният клиент на банкови услуги е потребителя на множеството платформи. Той очаква интеграция на банкирането си чрез различни канали – интернет, мобилно банкиране, SMS и e-mail, всички те сързани с АТМ и киоск. С новите технолологии потребителите ще могат да виждат своето банкиране в един вид, независимо от канала, който използват, дори и през социални мрежи. И нещо повече – „банката на бъдещето“ предполага и банкиране с изцяло технологично базирани клонове – автоматизирани офиси с консултанти, които да подпомагат клиентите при вземане на по-добри финансови решения. Нашата цел е да помогнем на българските банките да въвеждат тези технологии и да реализират дигиталното банкиране в България.“, отбеляза г-н Асен Бораджиев, генерален директор на Asseco SEE за България.

В същото време предизвикателствата, които банките срещат са по-бързо въвеждане на нови продукти на пазара, максимално персонализирано обслужване, продукти, изцяло адаптирани към клиента и автоматизиране на процесите си. За решаването на тези предизвикателства, по време на форума бяха демонстрирани технологични решения за ATM и киоск, CRM, софтуер за управление на процесите в банката и технология за оценяване на клиента, не само според неговите транзакции, но и според най-добрите международни практики. Използвайки такава система, българските банки ще могат да повишат качеството на предлаганите услуги и да изнесат процесите си на най-високо международно ниво.

От друга страна, генерирането на допълнителни приходи чрез мрежата от АТМ и Инфо Терминали се превръща в задължително условие в днешното банкиране. Аsseco SEE представи за първи път в страната ни банково решение за автоматизиран обмен на валута. Това решение позволява на банката да автоматизира предоставянето на персонализирани услуги през банкомат на своите клиенти и по този начин да генерира допълнителни приходи от услуги.

Asseco SEE Banking Technology Forum ще се превърне в ежегоден форум, на който банкови експерти от страната ни ще обсъждат технологиите и възможностите, които те дават за развитие на финансовите институции.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *