Банка Виктория източвана от квесторите?

Дъщерната банка на КТБ – „Виктория“, се източва от квесторите, назначени от БНБ да я оздравяват – алармират служители на банката. В сигнала им доbTVса приложени фактури за хиляди левове, изплатени към консултантски фирми.

С парите на вложителите в банката квесторите плащат на консултантите за дейности, които трябва да се вършат от самите служители във „Виктория“.

Една от платените фактури към фирмата“Буллойерс“ ООД е на стойност 17 000 лева, които са платени само за 4 дни работа. Във фактурата е посочено, че става въпроса за труд, извършван в продължение на 120 часа. Така излиза, че в денонощието консулталните са работили по 30 часа.

Общата сума, одобрена от квесторите и платена на фирмата, е почти 100 000 лв. – платени с парите на вложители в търговската банка.

В доходоносната дейност са замесени двама квестори, две фирми и няколко физически лица.

Румен Димитров е един от собствениците на фирма „Буллойерс“. Той и съдружникът му са получили 100 000 от банката до този момент. Димитров е отказал да коментира случая.

Съдружник на Димитров е Бисер Атанасов. Според документите, с коитоbTVразполага, той е взел пари от“Виктория“ освен през“Буллойерс“, и през друга своя фирма. Става въпрос за още 108 000 лева.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *