Банка Виктория отвори врати

От тази сутрин търговска банка „Виктория“ започна да изплаща средствата на клиентите си.

Пред централния офис на банката в столицата няма струпване на хора, взети са всички мерки клиентите да бъдат обслужвани бързо.

Дебитните карти, издадени от банката, ще бъдат активни като средствата, налични по тях, ще могат да се теглят от банкомати и ПОС терминални устройства на други банки и търговци.

В офисите на банката ще се обслужват сметките само на клиенти с изтекъл срок на дебитната им карта.

Левови и валутни преводи ще се приемат за изпълнение в офисите на ТБ „Виктория“. Валутните преводи ще се изпълняват само със „SPOT“ вальор, тоест два работни дни от датата на нареждането.

Средства на каса ще се изплащат до 2000 лева дневно – без предварителна заявка; над 2 000 лева (1000 евро) 1500 щатски долара дневно – със заявка от два работни дни. Предварителна заявка няма да се изисква в случаите на теглене на депозити на датата на падежа, Функционирането на интернет банкирането на банката ще продължи в режим на пасивен достъп.

Възстановяването на всички останали операции, съгласно предоставените потребителски права, ще се осъществи в най-кратък срок.

Квесторите в банката уверяват, че наличните парични средства на ТБ „Виктория“ покриват изцяло размера на привлечения ресурс от фирми и граждани и гарантират възможност за пълно удовлетворяване на вложителите.

Ликвидните средства, с които разполага ТБ „Виктория“ са в размер на 160 млн. лв., като се очакват и допълнителни постъпления в следващите месеци, по данни на БНБ.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *