Банка ДСК е банката на годината, ПИБ – на клиента

 
Банка ДСК спечели престижната награда Банка на годината 2009 в конкурса на вестник „Пари“- „Годишни банкови награди”. Наградата бе връчена от Флориан Фихтъл, постоянен представител на Световната банка за България.

През тази година конкурсът е с обновена методика и жури. Класацията е базирана върху гледните точки на акционерите, мениджърите и клиентите на институциите. На първо място е класирана банката с най-добро общо представяне и в трите категории – банка на годината, най-ефективна банка и банка на клиента.
Пощенска банка е „Най-динамично развиващата се банка“. След проучване сред 1 230 анкетирани Първа инвестиционна банка е определена за „Банка на клиента“.
В състава на журито, определило печелившите, са представители на КРИБ, Института на дипломираните експерт-счетоводители, финансисти и други.
По време на церемонията по награждаването Флориан Фихтъл обяви, че световната икономика и финансовите пазари се възстановяват след една от най-лошите кризи. Очакваме много икономики да продължат да се справят добре. Пред нас стоят предизвикателни времена, в които банките и фирмите трябва да си подредят къщата, посочи Фихтъл.
Той припомни прогнозата на Световната банка, че за световната иконоимка се очаква ръст на БВП от 2.9% до 3.3% за 2010-2011.

 
 
 
 

Финанси

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *