Банкерите от Лондонското Сити защитават интересите си в църквата

„В печалбите няма нищо дяволско“, е заявил Джон Варли, шеф на втората по активи британска банка – Barclays пред миряните в лондонска църква.

Топ-мениджърите на британските банки се опитват да убедят вярващите, посещаващи църквите, че бизнесът им е крайно необходим за обществото. По този нетрадиционен начин се опитват да запазят работните си места и възнагражденията си от осъждане.
Както съобщи агенция „Блумбърг“ във вторник пред миряните в лондонска църква е направил изказване Джон Варли, шеф на втората по активи британска банка – Barclays. „В печалбите няма нищо дяволско“, е заявил банкерът, чиито приход през миналата година достигна 1,2 млн. евро. Той е посочил още, че честният бизнес и спечелването на пари не противоречи на християнските ценности и носи полза на обществото.
Варли не е първият британски банкер, който се е опитвал да обясни на миряните значимостта на финансовия сектор. По-рано подобни речи държа Кен Коста, шеф на международния отдел на инвестиционната банка Lazard, както и Брайън Грифитс, консултант в Goldman Sachs.
Лондонските банкери още преди кризата използваха всякакви възможности за публични изказвания.

Финанси

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *