Банкерът Цветан Василев се предаде доброволно на сръбската полиция

Обявеният за издирване от българските власти и от Интерпол банкер Цветан Василев се предаде доброволно на полицията в сръбската столица Белград. Това съобщи радио Б-92, като се позова на сръбския вестинк „Блиц“.
Василев е отишъл в полицията, заедно със своя адвокат. По-късно днес се очаква да бъде предаден на съдия, който да разпореди задържането му под стража, на база издадената от Интерпол заповед за арест. Сръбската страна е получила искането в понеделник, 15 септември, уточнява електронното издание на вестник „Блиц“.
Преди няколко дни Цветан Василев обжалва заповедта за задържането си, но Софийски градски съд отказа да я уважи. В момента е издадено постановление за 72-часов арест, който обаче така и не се случи, независимо от намесата на Интерпол.
Малко преди това защитникът на Василев – адвокат Константин Симеонов, публично обяви, че банкерът не се крие и активно работи от Сърбия за оздравяването на Корпоративна търговска банка.
Адвокатът настоя прокуратурата да отмени постановлението за арест на Василев, за да може той спокойно да се завърне в страната, но съдът определи жалбата като недопустима.
В медийното пространство отдавна вървят слухове, че Цветан Василев пребивава в Белград. Тази информация бе потвърдена от сръбската преса още на 10 септември, когато медиите съобщиха, че Василев е бил в град Парачин, където е посетил своята фабрика за стъкло.
Сръбският вестник „Блиц” се позова на работници от стъкларската фабрика, които разказват, че били изумени от появата на Василев, тъй като чули, че той е избягал от България в Австрия още през месец юни. Тогава медиите в Сърбия припомниха, че властите там са длъжни да арестуват банкера, след като България е поискала съдействието на Интерпол за задържането му.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *