Банковият обир в „Люлин“ е извършен с краден джип на министерски син

Въоръженият грабеж в банков клон в столичния квартал „Люлин“ е извършен с краден джип, собственост на Димитър Копаров, син на бивш министър.

Сивият джип, произведен през 2000-2001 година, е собственост на Димитър Копаров, син на Искра Михайлова, която беше министър на Околната среда и водите в кабинета „Орешарски“ от квотата на ДПС, пише novanews.

Джипът е откраднат от София на 21 декември и все е още не е открит от разследващите. Бащата на Димитър Копаров също е бил част от властта у нас. Станислав Копаров е бивш шеф на „Държавния резерв“, подсъдим за злоупотреби. Делата все още се точат.

От банковия офис бяха взети 170 000 лева, след като четирима маскирани и въоръжени набиха охранителя и заплашиха с пистолет касиерките.Нападателите се издирват, а от МВР вече имат горещи следи. Служителите на клона вече са разпитани в полицията, а психолози работят с тях, за да се справят с шока от преживяното.

Обир за 27 секунди

Четирима са мъжете, участвали в обира на банковия клон в столичния комплекс „Люлин“-7 на 5 януари.От Софийската градска прокуратура съобщиха, че трима от тях са влезли в офиса на банката. Четвъртият извършител се е намирал в автомобила, с който всичките са избягали от местопрестъплението. Всички били маскирани.

Около 18.30 ч. трима от мъжете са нахлули в офиса на банката. Успели са да задигнат няколко чувала с пари, приготвени да бъдат извозени с инкасо. След това са избягали от местопрестъплението с колата.

Образувано е досъдебно производство, което към момента се води срещу неизвестни извършители, съобщиха от пресцентъра на държавното обвинение.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *