БАТ приключи сделката за марките на „Булгартабак“

Бритиш Американ Табако“ (БАТ) финализира закупуването на водещи марки и активи за дистрибуция от „Булгартабак“ на стойност над 100 млн. евро. Сделката беше окончателно одобрена от българските власти, съобщиха от компанията.

Това е една от най-големите инвестиции в България. В резултат на сделката БАТ ще бъде лидер на българския пазар с дял от над 40%. „БАТ с радост обявява финализирането на този етап от сделката, чрез която ще придобием някои от най-ключовите марки в България“, коментира Ричард Уидман, генерален мениджър на „Бритиш Американ Табако Клъстър Централна Европа“. Част от марките, които БАТ придобива, са „Victory“, „Eva Slim“ и GD.

БАТ България ще стане един от петте най-големи данъкоплатци в България, като незабавно ще създаде над 100 нови работни места и допълнително ще осигури още 1000 в дистрибуцията.

„С нетърпение очакваме да продължим работата си с българското правителство с цел да се справим с въпроси от общ интерес като създаване на работни места и надграждане на добрата работа на правителството в борбата с контрабандата на тютюневи изделия“, заяви Мила Маречкова, изпълнителен директор на „Бритиш Американ Табако България“.

Предложеното придобиване на дистрибуция на цигари извън България е предмет на антитръстови одобрения на други пазари и се очаква да приключи до средата на 2017 г., посочват от БАТ.

БАТ е втората по големина тютюнева компания по дял на световния пазар. Брандовете й се продават на повече от 200 пазара. В нея работят над 50 000 души по целия свят, а още по-голяма бройка са наети индиректно през веригите за доставки на компанията, информира pik.bg. БАТ има над 200 марки в портфолиото си, като един на всеки осем от единия милиард пушачи по света избира цигарите на БАТ. Компанията има водеща позиция в най-малко 55 страни по света.

 

 

 

 

 

 

financebg.com

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *