Без 13-та заплата в Български пощи, възнагражденията няма да се вдигат

Основно преструктуриране предстои на Български пощи ЕАД, заяви главният изпълнителен директор на дружеството Милен Керемедчиев. Той обяви, че в тази връзка ще бъдат премахнати 11-те нива на йерархия и ще бъде облекчена тежката администрация, която до сега е била пречка за вземане на адекватни решения. Счетоводната система ще бъде изцяло централизирана.

Онова, което ще помогне на Български пощи, е правилното опериране с паричните потоци, смята Керемедчиев. Той даде за пример как заради липса на такива до преди време дружеството е плащало 2% наказателна лихва на ден. Български пощи ще се прицелват в големите си клиенти от миналото, от които дружеството може да печели около 5 млн. лева годишно, каза още изпълнителният директор.
Милен Керемдчиев бе категоричен, че няма да има масови уволнения и съкращения. В момента в Български пощи работят 14 200 човека. Персоналът ще бъде съкратен с 1200 души, като 900 от тях излизат в пенсия. Не се планира увеличаване на заплатите на служителите и няма да има 13-та заплата за 2009-та година, подчерта Керемедчиев и добави, че най-вероятно бюджетът на Български пощи ЕАД за следващата година ще бъде оптимизиран със 7 200 000 лева.
Милен Керемедчиев преряза лентата на изцяло модернизираната и реконструирана сграда на Централна поща във Велинград. На церемонията присъстваха още депутатът от Велинград Ангел Даскалов, велинградският кмет Иван Лебанов, досегашният председател на УС на ЕВН България Щефан Шишковиц, зам.-областният управител на Пазарджик Ваня Минкова и др.

Финанси

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *