Белла България планира инвестиции за над 15 млн.лв.

 

Снимка: Белла България

Компанията въвежда пълна автоматизация при тестените продукти, изгражда две нови складови бази и създава търговска структура в Сърбия

„Белла България“ стартира 2019 година с мащабна инвестиционна програма в направленията производство, съхранение и експорта на храни. Компанията влага над 15 млн.лв. във внедряването на свръхмодерни автоматизирани линии и системи за контрол на качеството, изграждането на нови складове в страната и открива търговски филиал в Сърбия. Пpoeĸтите ще бъдат изпълнени дo ĸpaя нa гoдинaта.

През декември целият цикъл на производството на емблематичните за „Белла България“ тестени продукти (точени кори, бутер тесто и готови баници с различни размери и пълнежи) ще бъде напълно автоматизиран и ще се извършва по най-високите международни технологични стандарти, свеждащи фактора човешка грешка до мимимум.

В избора си „Белла България“ се доверява на водещите международни компании, които предлагат най-модерните технологични решения за прилагане на стандартите за качество и безопасност на производствените процеси и на актуалните изисквания за енергийна ефективност.

Производството използва технология от най-висок клас без влагане на консерванти и най-съвременните методи за опаковане и материали с бариерни свойства, които позволяват запазването на качествата на продуктите за по-дълъг период, предпазването им от влиянието на околната среда, както и транспортирането им в охладен вид на дълги разстояния. Планираните внедрявания са свързани с процесите на навиване на продуктите, с което производственият цикъл ще бъде напълно автоматизиран.

Автоматизацията е в основата и на оперирането и на двете нови складови бази, които ще са ключови логистични центрове.

През 2019 г. „Белла България“ стартира и развитието на партньорска мрежа с български производители на висококачествени месни суровини с цел пълно обезпечаване на нуждите на месопреработвателната си дейност.
„Стремим се продуктите ни да имат добавена стойност и работим в съответствие с пулса на общностите, от които сме част. Затова и бихме искали българските храни да са изцяло от български суровини“, коментира по повод новата партньорска програма изпълнителният директор на „Белла България“ Елза Маркова.

Първите партньори на „Белла България“ в програмата за български месни продукти оперират на територията на най-екологичните райони в страната. Изграждането им е по последните европейски технологии с автоматизирано оборудване и фокус върху хуманното отглеждане на животните.

През 2019 г. „Белла България“ разширява и присъствието си на пазарите в Югоизточна Европа и изгражда собствена търговска структура в Сърбия. Това е третото външнотърговско представителство на българската хранителна компания на територията на Балканите след Румъния (2007) и Гърция (2012).
„Белла България“ стъпва на пазара в западната ни съседка с пълното си портфолио от продукти, които ще се предлагат в големите търговски вериги, информира infostock.bg.

Компанията развива експортна дейност от 2006 г. Продуктите на „Белла България“ са все по-популярни сред потребителите в Европа, Америка, Близкия Изток, Австралия. Фокусът върху предпочитанията на клиентите и потребителите позволяват на „Белла България“ да запазва своето важно място в хранителната индустрия в различните страни.

„Белла България“ е водеща българска компания със сериозно международно участие и мениджмънт, един от лидерите в хранителния бранш в източно-европейски план, развиващ продукти по водещите европейски стандарти за високо качество на продукцията и здравословни храни. В отговор на очакванията на потребителите за продукти с постоянно качество и конкурентни цени, „Белла България“ работи в партньорство само с компании, гарантиращи високото качество и пълния контрол при добива на продукцията.

 

 

 

 

financebg.com

 

financebg.com

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *