Бензинът падна до 2 лева, дизелът до 2,03

Бензинът и дизелът предпразнично радват шофьорите с по-ниски цени. Цената на най-масовия бензин А95 падна до почти 2 лева за литър и от около два дни се предлагаше по бензиностанциите срещу 2,01–2,02 лв., показа проверка на „Труд“.

От големите вериги бензиностанции вчера най-ниска бе цената в “Лукойл” – 2,01 лв., следвана от “Шел” – 2,02 лв., ОМВ, където струваше по 2,03 лв., и “Петрол” – по 2,04 лева.

Това важи обаче за бензиностанциите по магистралите – в големите градове цените са с 1-2 стотинки по-високи.Изключенията са във Варна, където литър А95 се предлагаше по 1,75 лв. в “Лукойл”, по 1,77 лв. в ОМВ и по 1,80 лв. от други бензиностанции. Тези цени обаче важат само в близост до бензиностанцията на “ВМ Петролеум”, която преди около месец свали драстично цените.

Дизелът поевтиня с 2 стотинки от началото на месеца и вече се продава масово по 2,02 лв. за литър. Вчера такава му бе цената в бензиностанциите на “Лукойл”.Литърът се предлагаше 2,04 лв. в обектите на “Шел” и по 2,06 лв. за литър в бензиностанциите на “Петрол” и ОМВ.

В края на петъчната търговия през миналата седмица цените на черното злато се сринаха с близо 4%, а за цялата предходна седмица – с 11%, като удариха най-ниски нива от 7 години насам.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *