Берлускони се връща на работа след нападението

Италианският премиер отново пое функциите си, почти един месец след жестокото нападение, когато пострада със счупен нос и две счупени зъби. Без видими външни белези от нападението 73-годишният медиен магнат изглежда се наслаждаваше на завръщането си на политическата сцена. Той благодари на привържениците си, които се бяха събрали пред резиденцията му, за да го посрещнат. Премиерът сякаш изгаряше от желание да се заеме с правителствените въпроси.
След като отрече, че плановете за реформа в съдебната система са насочени към спиране на водените процеси срещу него, Берлускони измести фокуса към фискалната реформа.
„Имаме наистина добри идеи”, сподели той пред репортери. „Мисля, че е необходимо да се модернизира страната. Ето защо си струва всички ние да работим за това.”
Италианският премиер остана до голяма степен извън погледа на обществеността, откакто беше уцелен със статуетка, хвърлена от човек с психични отклонения в Милано. В резултат на атаката Берлускони яхна вълната на общественото съчувствие.

Euronews

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *