БИБА и Съюзът на работодателите в България се сливат до януари 2007 г.

Предстои сливане на двете работодателски организации – Българската международна стопанска асоциация (БИБА) и Съюза на работодателите в България (СРБ), съобщи пред журналисти новоизбраният председател на СРБ Иво Прокопиев, който е и вицепрезидент на БИБА.

Управителните съвети на двете организации са одобрили сливането, а работна група уточнява техническите параметри на обединението, каза Прокопиев. Той уточни, че очаква до януари 2007 г. сливането да е факт.

БИБА е една от най-авторитетните неправителствени организации в България, представляваща интересите както на чуждестранните инвеститори, така и на значителен брой големи български компании, които осъществяват дейността си според международните стандарти и имат значим принос в развитието на българската икономика. Създадена през 1992 година, към момента БИБА обединява 260 компании от над 25 страни.

Съюзът на работодателите в България е неправителствено, доброволно сдружение с нестопанска цел на собствениците на частни дружества, работещи на територията на Република България с повече от 100 работници. Понастоящем членовете на Съюза са 90, но с отчитане на членството чрез браншовите камари и холдинговите структури те са повече от 3 000 и общият им оборот надхвърля 2,8 млрд. долара. Заедно те дават работа на повече от 200 000 души и покриват на практика всички сектори на българската промишленост

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *