Бившият шеф на „Фолксваген“ напуска още един пост

Бившият шеф на „Фолксваген“ Мартин Винтеркорн обяви, че напуска и поста си на председател на управителния съвет на „Порше“, предаде ДПА.

От 1 ноември Винтеркорн ще бъде заменен от Ханс Дитер Пьоч, новият ръководител на надзорния съвет на „Фолксваген“, в която най-голям акционер е „Порше“.

68-годишният Винтеркорн напусна ръководния пост на „Фолксваген“ в края на септември, за да поеме отговорността за скандала със софтуера за погрешно отчитане на газови емисии,който продължава да разтърсва компанията.

Преди дни новият главен изпълнителен директор на компанията Матиас Мюлер заяви в интервю за германския вестник „Фанкфуртер алгемайне цайтунг“:

„Фолксваген“ ще започне да изтегля от пазара автомобилите си с дизелови двигатели, оборудвани със софтуера за манипулиране на тестовете за емисиите вредни газове“.

Той обеща колите да бъдат поправени до края на следващата година. „Ако всичко върви по план, можем да започнем изтеглянето през януари. Всички коли трябва да бъдат поправени до края на 2016 г.“, каза Мюлер.

Според него предшественикът му Винтеркорн не е знаел за измамата.

Мюлер каза, че компанията трябва да стане по-малка и децентрализирана и че ще се разгледа внимателно приносът на всеки модел и бранд за „Фолксваген“. Мюлер смята, че на компанията е необходима еволюция, а не революция, за да бъде вкарана отново в релси.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *