Бизнесът подкрепя БАН

Предизборното говорене с наближаването на деня Х става все по-разпалено, атаките – не винаги точно насочени и аргументирани. И много често в посока, която няма нищо общо с предизборната платформа на една или друга партия, а се цели преди всичко да се направи нужното впечатление на електората. За това публикуваме една декларация, която категорично изключва неаргументираното и некомпетентното говорене на някои български политици днес:
До Българска академия на науките – София
На вниманието на акад. Никола Съботинов – председател

Уважаеми академик Съботинов,
От дългогодишното ни сътрудничество с Вас, много добре познаваме Вашата дейност като учен, общественик и организатор. Лично сме убедени, че екипът от учени на БАН работи отговорно за българската наука инейното приложение в бизнеса. Затова с учудване приемаме изказването на някои български политици, които подценяват дейността и значението на Академията.
Твърдо заставаме зад Вас и екипа на БАН и сме готови да Ви помагаме и покажем практическите приложения на Вашата дейност в бизнеса, с езика на фактите да демонстрираме резутатите от нашите партньорски отношения.
Като най-значителенпример можем да посочим развитието на новите лазерни системи „Mastercut”при нас, усвояването на новата технология (HSM – highspeedmilling) в металорежещите машини, организирането и провеждането на престижната Международна конференция «Лазери и лазерни технологии», която събира най-изявените учени от цял свят.
Съпричастни сме към Вашата дейност и декларираме, че БАН е необходима на науката, бизнеса и на България.

КТИ «Съединение» АД
Председател НСд-р ик. П. Нейчев
изп. директор инж. Ст. Гълъбов

«Оптела – Лазерни технологии» АД
изп. директоринж. П. Стайков

ЗММ «Металик» АД
изп. директоринж. Ч. Младенов

«САТУРА» АД
изп. директоринж. В. Рибаров

„Лаборатория за медицински лазери”
изп. директорпроф. В. Гуджеев

„Унимаш индъстрис” АД
изп. директоринж. Д. Жековска

„Унимаш – 1” АД
изп. директорпроф. А. Конарев

„Сирма Енерджи” ЕООД
проф. А. Гроздин
„Орвитекс индъстри”
Орлин Владиков

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *