Бизнес парковете остават с най-добри перспективи в строителството

Висши представители на международни и български организации и компании в сферата на инвестициите, недвижимите имоти и туризма ще вземат участие на започващото днес осмо издание на Строително-инвестиционния форум (RINFOR).

Събитието, чиито официален медиен партньор е Investor.bg, ще продължи до 11 ноември в хотел Шератон в София.

„България продължава да запазва атрактивността си относно инвестициите, а секторът на недвижимите имоти е главният бенефициент от тази тенденция. Към настоящия момент нормите на възвръщаемост в недвижимите имоти са между 8 и 10% като стигат и между 10 и 12 на сто при търговските площи“, каза при откриването Павел Езекиев, директор на Българската агенция за инвестиции.

„Браншът на недвижимите имоти е със силна и стабилна перспектива, като климатът ще продължи да бъде благоприятен“, допълни Езекиев.

Според агенцията най-перспективен ще остане секторът за инвестиции на бизнес и индустриалните паркове, както и терените за строителство на индустриални обекти.

В рамките на форума ще бъдат представени най-перспективните туристически дестинации на Балканите, прогнози за развитието на проектите за търговски центрове в региона, най-добрите инвестиции у нас от гледна точка на чужденците, различни стратегии при инвестициите в земя и др.

Специално за форума в България пристигнаха много международни инвеститори в недвижимата собственост и туризма от САЩ, Великобритания, Германия и други страни.

От: Христина Машкова

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *