Билетът за градския транспорт в София става лев

От 1 юли цената на билета за градския транспорт ще е 1 лев, каза столичният кмет Бойко Борисов. Причината за повишението са увеличените цени на горивата и предстоящото увеличение на цената на електроенергията, обясни Борисов.

С докладна записка до Столичния общински съвет от заместник-кмета по транспорта Велизар Стоилов и от председателя на комисията по транспорт в СОС Радослав Тошев се предлагат корекции в Наредбата за превоз на пътници и условията за пътуване с масов градски транспорт на територията на Столичната община. Предложението е публикувано на интернет-страницата на СОС за едномесечно обществено обсъждане, каза Радослав Тошев. През това време се очакват евентуални предложения или възражения от гражданите относно предложените корекции.

Новата цена на билета за пътуване, продаван от водачите в градският транспорт, ще е 1,10 лева. Комбинираният билет ще е 1,40 лева, талоните за пет пътувания – 4,25 лева, а за десет пътувания – 7,50 лева. Еднодневната карта за всички линии от 1 юли ще е 4 лева, петдневната – 15 лева, а месечната – 50 лева.

Цената на картите за студенти, ученици, пенсионери, за учениците от домовете за отглеждане и възпитание на деца, лишени от родителски грижи, не променят цените си от 1 юли. Не променят цените си и абонаментните карти за инвалиди и за възрастни граждани над 68-годишна възраст. С 1 лев се повишават цените на билетите за многократно пътуване за един месец за двете категории.

lev.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *