Битката за Сирт продължава

По последни данни силите на ПНС са превзели летището и военната база край Сирт, докато самият град остава под контрола на лоялистите
Съобщава се, че са загинали 24 бойци от новите правителствени сили, а 40 души, сред които и френски видеорепортер на свободна практика, са били ранени по време на най-смъртоносните сблъсъци за последните 3 дни.
Войските на Преходния национален съвет се изтеглят от района на ключово кръстовище в града, за да се прегрупират и да го атакуват отново от 3 фронта, е съобщил един от техните водачи Салеб Абу Шаала. Силите на Кадафи използват тежка артилерия, на което доскорошните бунтовници отговарят със стрелба с ракети „Град“.
Според някои участници в сраженията, обаче, с изтеглянето си снощи новите правителствени сили са загубили предимството си и са предоставили на войските на Кадафи време да се превъоръжат.
Частите на преходното правителство са получили подкрепления от Триполи и се подготвят за нова атака, с друга тактика, заяви днес военният говорител на Преходния национален съвет Ахмед Бани.

Финанси

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *