Биткойн и златото са бъдещето, докато доларът се срива – Артър Хейс

Според основателя на BitMEX, финансовите пазари може да се фрагментират, след като САЩ намалява лидерската си позиция в световната икономика. Това може да доведе до появата на различни блокове, вместо на една доминираща сила. Хейс предвижда, че правителството на САЩ ще предприеме крайни мерки, за да предотврати изтичането на капитал към крипто и други активи.

Хейс смята, че изплащането на значителните дългове е от решаващо значение, а правителството поканва своите граждани да инвестират в конвенционалните пазари, за да постигне тази цел. Въпреки това, той признава, че налагането на строг капиталов контрол на Запад е предизвикателство, тъй като отворената капиталова сметка е в основата на капитализма.

Хейс предвижда рязко нарастване на популярността на златото и криптовалутите, тъй като инвеститорите и държавите се стремят да се предпазят от обезценяване на валутата. Той твърди, че централните банки, които прибягват до печатане на фиатна валута, за да подкрепят финансовата си система, не могат да обезценят златото и криптовалутите, които не са свързани с конкретна държава.

Хейс разкрива, че американското правителство прилага мерки за затрудняване на физическите лица да съхраняват средствата си в децентрализирани криптовалутни портфейли. Това може да показва загрижеността на правителството относно потенциалното изтичане на капитал.

Хейс предполага, че средствата в злато ще бъдат основният вариант за спестяване, като няколко държави вече са увеличили притежанията си. Въпреки това той очаква, че все повече страни ще разгледат Биткойн (BTC) като жизнеспособна възможност за спестяване наред със златото.

Източник: Cryptodnes.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *