Биткойн: Какво да очакваме след публикуването на икономическите данни за САЩ?

Мнозина се чудят дали криптовалутата ще се възстанови от неотдавнашния си спад, докато по-широкият пазар търгува в диапазон. Тази несигурност накара трейдърите и инвеститорите да се замислят кога и как кралят на криптовалутите ще се възстанови.

Биткойн имаше обещаващо начало на 2023 г., реализирайки впечатляващ ръст от около 90%, което вдигна на крака цялата крипто-екосистема, доказвайки, че онези, които многократно бяха обявили актива за мъртъв през 2022 г., грешат.

Подемът обаче приключи внезапно, а стойността на токена се срина обратно до $27,000, предизвиквайки дебати дали това е незначителна корекция или началото на по-значителен низходящ тренд.

Въпреки неотдавнашния спад, има причини да се смята, че скоро Биткойн ще надхвърли отново границата от $30,000.

Публикуването на предстоящите икономически показатели, като ценовия индекс на разходите за лично потребление (PCE), БВП и молбите за помощи при безработица, може да повлияе на възможността за повишаване на лихвените проценти на Федералния резерв на САЩ и на решението на FOMC.

Ако председателят на Фед обяви пауза в повишаването на лихвените проценти, това може да предизвика пробив над нивото от $30,000 за Биткойн.

Въпреки това, ако има съобщение за повишение, пазарът може вече да го е преценил и това ще потвърди, че стратегията „продай през май и си тръгни“ няма да бъде ефективна през 2023 г.

Ралито или спадът на Биткойн ще зависят от макрофактори, които все още ще бъдат разгледани в подробности.

Към момента на писане на статията Биткойн регистрира 3% скок на дневната графика и се търгува на цена от $28,300.

Източник: Cryptodnes.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *