Биткойн: Очаква ли се масово разпродаване?

Анонимният анализатор, известен като „DonAlt“, смята, че рисковете от спад на цените на Биткойн и по-широко – на криптовалутните пазари – са се увеличили значително спрямо предишните шест месеца, когато се случи сривът на FTX.

Според DonAlt рязкото нарастване на меме монетите и разпространението на измамници на пазара са отслабили причините за по-нататъшно покачване на цените, което прави по-вероятно низходящото движение. Анализаторът заяви, че е необходим катализатор, който да инициира значителен спад.

DonAlt разглежда 100-процентното покачване на цената на Биткойн от дъното му през ноември 2022 г. като временен отскок в рамките на по-голям мечи пазар. Анализирайки неотдавнашното движение на цените, търговецът отбелязва рязък спад от $69,000 до $16,000 без значително възстановяване и частичен отскок в текущото движение, но цената не се е върнала в предишния си диапазон. Трейдърът подчерта, че това рали е просто рали на мечия пазар, като оставя настрана личните чувства и бичия подем.

Въпреки че не смята, че Биткойн е навлязъл в бича територия, DonAlt поддържа убеждението, че $16,000 отбелязват дъното на мечия цикъл. Анализаторът предполага, че покупката на Биткойн на цени близо до $20,000 би била разумно решение, но съветва да се разгледат и двете страни на пазара, преди да се вземат каквито и да било решения, тъй като аргументите на мечките имат съществена стойност.

Що се отнася до бъдещето на Биткойн, DonAlt очаква странична търговска среда за него, докато остане в диапазона от $20,000 до $30,000. Трейдърът отбеляза високо ниво на нерешителност на пазара и категоризира ценовите нива над $30,000 като положителни, тези под $30,000 – като показателни за нестабилни пазарни условия, а цените под $20,000 – като изгодна сделка, която си заслужава да бъде разгледана.

Към момента на писане на статията Биткойн се търгува на цена от $27,400.

Източник: Cryptodnes.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *