Биткойн предстои да се увеличи с 1850% след халвинга – PlanB

Според S2F модела на PlanB, стойността на Биткойн би трябвало да се увеличи с около 1,850%, което означава да достигне $532,000, след като халвингът на криптовалутата се проведе през следващата година. Това се очаква да стане след намаляване наполовина на възнаграждението за BTC миньорите.

PlanB използва S2F модела, който често се използва за прогнозиране на представянето на стоки като злато и сребро, като се основава на идеята, че цената на актив е в зависимост от степента на ниското му наличие. Моделът на PlanB е предупреждавал за предстоящите увеличения на стойността на Биткойн след халвингите през 2012, 2016 и 2020 година, като подчертава значимостта на цикъла на халвинг събитията за BTC.

Моделът на PlanB има критици, които подозират за неговата неточност, но той остава уверен в способността му за прогнозиране на пазарните тенденции. Той подчертава, че моделът му работи в съответствие с очакванията му и му носи печалба от момента на създаването му през март 2019 г., когато цената на Биткойн беше по-малко от $4,000.

PlanB предвижда, че дъното на Биткойн е достигнато при $15,500 и че халвингът ще се случи при ниво от $60,000 на S2F модела, след което цената на BTC ще се увеличи. Независимо от тези често основаващи се на данни прогнози, няма гаранция за успех и е важно да се направи собствено изследване и да се потърси професионален съвет, преди да се вземе каквото и да е инвестиционно решение.

Източник: Cryptodnes.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *