Биткойн – „сигурно убежище“ по време на банкова криза в САЩ?

Специалисти предвиждат, че разликата между лихвените проценти при държавните облигации и лихвените проценти при банковите депозити ще продължи да изтощава банковата система, което може да доведе до нова вълна от масова миграция към паричните пазари. Възникването на събития, причинило загриженост за възможната зараза в сектора, засили това опасение. First Republic Bank, една от 20-те най-големи финансови институции в САЩ с активи от над $200 милиарда, преживя крах във стойността на своите акции до исторически ниски нива, намалявайки с 55% след публикуването на разочароващи данни за приходите през първото тримесечие.

Въпреки началния шок, цената на Биткойн значително се повиши по време на тази неотдавнашна банкова криза. В дни след фалита на Silicon Valley Bank (SVB) стойността на монетата достигна $28,500 и продължи да се увеличава следващия месец. Анализаторите предвиждат, че вероятният отговор от Федералния резерв за банковата криза ще бъде да започне нов кръг от печатане на пари, връщайки на Биткойн ролята му на „дигитално злато“ и подтиквайки инвеститорите да закупят BTC.

Обобщавайки, текущата банкова криза в САЩ може да доведе до масово прилагане на Биткойн като резултат от отслабването на банковата система, тласкащо инвеститорите към криптовалутата. Цената на Биткойн се повиши по време на тази банкова криза и има тенденция да се представя добре по време на значителни финансови проблеми. Мнозина анализатори съветват да се инвестира в BTC, тъй като той може скоро да влезе в нов облик на биков пазар поради сегашното състояние на традиционните финанси. Въпреки това, е важно да се има предвид, че криптовалутите са екстремно волатилни активи и всяка инвестиция трябва да бъде внимателно прегледана. Към момента Биткойн колеблива около $29,200, като инвеститорите очакват момента, в който $30,000 ще стане равнище на подкрепа.

Източник: Cryptodnes.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *