Биткойн таксите се връщат към нормалното, хайпът около BRC-20 токените отшумява

В момента изглежда, че таксите за Биткойн транзакции се връщат към своите предишни нива, след като средните такси са спаднали значително според туит и графика, споделени от Twiter потребител с псевдоним “Bitcoin Archive” на 15-ти май. Те са показали рязък спад от над $30 на 8-ми май до $3.76 само за няколко дни.

Според графиката, предоставена от анализната платформа Ycharts, текущите такси за обработка на Биткойн са били намалени със 87.84% спрямо пика на 8-ми май. В момента те са ниски, но все още по-високи от тези на 2-ри май – $7.15 на транзакция, както и на 1-ви май – $2.95 на транзакция.

Въпреки увеличаващите се мрежови такси през последните дни, Биткойн все още стигна нов исторически максимум в дневните транзакции, като надмина предишният рекорд, поставен преди повече от пет години.

Енрико Робули, главният изпълнителен директор на Mintlayer, изрази съмненията си по отношение на BRC-20 токените и ги критикува като “shitcoins” за липсата им на стойност въпреки атрактивното им представяне.

В момента, според анализатори на цената на Биткойн, валутата е търгува на ниво от $27,374, което показва увеличение от 2.16% за деня. Въпреки загубата от 2.09% миналата седмица и спада от 10.05% последния месец, тези нива може да предизвикат нов ръст.

Криптоаналитикът “El_crypto_prof“, известен като Moustache, отбеляза модел на по-високи върхове и по-високи дъна в ценовото действие на Биткойн, който обикновено води до параболично рали. Това може да предполага, че Биткойн може да достигне нов ATH преди 2025 г.

Източник: Cryptodnes.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *