Близо 12 млн. евро по програма ФАР за социални проекти разпределя МТСП

В шест региона в страната – София, Варна, Бургас, Видин, Русе и Пловдив, започва информационна кампания във връзка с обявените покани за набиране на предложения по три схеми за безвъзмездна помощ.

Финансирането в размер на 11 760 000 евро е осигурено по Програма Фар – Икономическо и социално сближаване по Финансов меморандум за 2004 година между Република България и Европейския съюз, съобщиха от Министерство на труда и социалната политика (МТСП).

Дейностите, които сe подкрепят са за: „Развитие на човешките ресурси и насърчаване на заетостта”, „Интеграция на пазара на труда на етническите малцинствени групи” и „Развитие на мрежа от центрове за обучение на възрастни”.

Общата сума, която предстои да бъде разпределена е в размер на 11 760 000 евро, от които 75% са осигурени от ЕС, а 25% са национално съфинансиране.

В периода 25 – 27 юли 2006 година по трите схеми за безвъзмездна помощ ще бъде проведена информационна и разяснителна кампания в шестте планови региона на страната съгласно обявен график.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *