Близо 200 касети обрани от трезор в София

Пореден обир на обществен трезор вдигна на крак столичната полиция тази нощ, съобщи телевизия PRO.BG.
Нападателите са били тежко въоръжени. Няколко мъже нахлули в денонощния обществен трезор на бул. „Дондуков“. Въоръжени били с автомати и пушки. Справили се с двамата възрастни пазачи с по един удар в главата, закопчали ги с белезници и ги проснали на земята.
От МВР потвърдиха информацията и уточниха, че сигналът е подаден на тел. 112.
По първоначални данни маскираните обирджии са разбили голям брой касети, вдигнали са камерите към тавана и са задигнали компютъра, в който се съхранявали данните от системата за наблюдение.
На мястото е извършен оглед, извършителите се издирват, уточниха от полицията.
Врепортажа на телевизията се разказва още как след като обезвредили охраната бандитите започнали да отварят сейфовете наред. Събрали плячката светкавично, след което избягали с няколко автомобила.
Преди нахлуването в трезора, човек от групата застанал пред вратата и показал клиентска карта за трезора. Само така можело да му отворят да влезе.
Единият от охранителите е с лека разкъсна рана на главата, след като е бил ударен по главата, най-вероятно с пистолет. Възрастният мъж прекара повече от час в линейката, все още закопчан с белезниците на обирджиите. Същата беше и съдбата на колегата му, който се отърва без рани, но също остана окован часове наред.
Заради грабежа, в продължение на часове полицията издирваше крадците. Първо с масови проверки на коли, а след това и с издирване на изоставени автомобили в околностите на София.
Щетите от обира ще се изчисляват днес и в идните дни. По информаиця на БГНЕС трезорът е застрахован.
Между 160 и 190 са разбитите касетки, съобщи главният секретар на МВР Калин Георгиев„ Не е нормално няколко часа след като е извършено такова тежко престъпление, ние да говорим за него и да имаме някакви конкретни резултати. Данните за това колко са били извършителите са противоречиви”, коментира той.
През юли при обир на друг трезор в столицата бяха задигнати над 400 000 лв.
При обир на сейфове през април пък се споменаваше колосалната сума от 1 милион лева липси.

Финанси

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *