БНБ иска регулация и на обменния курс при банкоматите

По този начин ще се ограничи прилагането на неизгодните обменни курсове при теглене на суми от сметка с чужда валута. Коментарът от БНБ е по повод сигнали в социалните мрежи, че в курортите има банкомати, които удържат до 15% от сумата при теглене на пари.

Бандити атакували банкомат, точат пари чрез дупчици в устройството | 112 | Новини от България и Света | OFFNews.bg

Регулацията за обмяната на валута чрез банкомати да се приравни с тази за обменните бюра, предлага Българската народна банка (БНБ), съобщи „Сега“. По този начин ще се ограничи прилагането на неизгодните обменни курсове при теглене на суми от сметка с чужда валута. Коментарът от БНБ е по повод сигнали в социалните мрежи, че в курортите има банкомати, които удържат до 15% от сумата при теглене на пари, информира econ.bg.

НА МОРЕТО | Повреден банкомат раздаде близо 100 000 лв. в Разград
Най-често става въпрос за устройства на веригата Euronet (собственост на американска компания), при които тегленето на пари от сметка в чужда валута се оскъпява с 10-15%, а често потребителите не забелязват неизгодните условия, съобщи преди дни „Медиапул“. Дори когато клиентът успее да откаже неизгодния курс – т.нар. Dynamic Currency Conversion, другият курс се компенсира с по-висока такса за теглене.
financebg.com

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *