БНБ обяви конкурси за възпоменателни монети

Българската народна банка обяви в сайта си анонимни конкурси за изработване на художествени проекти за монети. Проектите са основно с „църковно-религиозна“ тематика  и са свързани с известни традиционни православни празници, иконография и българските свети места като манастири и църкви.

Първият проект е за златна възпоменателна монета „Благовещение“ от серията „Българска иконография” и при него крайният срок за представяне на проекта е 24 октомври 2016 година. Вторият зададен проект е пак за изработка от благороден метал – сребро, и това е възпоменателна монета „Рилски манастир“, която е от емблематичната серия за всички колекционери „Български църкви и манастири“. Последен  срок за представянето на този втори проект е три по-късно от първия – на 27 октомври 2016 година.
Авторите трябва да предадат лично проектите си в управлението на Българската народна банка, София 1000, пл.”Княз Александър І” № 1. Подборни писмени условия и задължителни изисквания за проектите на възпоменателните монети могат да бъдат получени всеки работен ден в сградата на БНБ и са публикувани на интернет страницата на националната банка.

 

Стефан ПРОНЧЕВ



Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *