Богатите често не са адекватно застраховани

Като повечето хора, така и богатите в САЩ нямат склонност да мислят за рискове и настъпване на трагични събития. В резултат на това, много от тях не са застраховани или поне не са адекватно застраховани, пише финансовото издание Yahoo Finance.
Застраховането е по-малко привлекателно от инвестициите и изисква да се мисли за лоши събития, което е предпоставка за това много хора да го пренебрегват, коментират специалисти.
В условията на финансова криза и страх от загуба на благосъстояние, обаче, все повече хора, включително и сред заможните, обръщат внимание на собственото си застраховане.
Много от семействата с общо благосъстояние от над 30 млн. долара или повече в ликвидни активи имат някаква форма на застраховка. При тях често се случва полиците им да изтекат, или пък те да не вземат в предвид реалните си активи и да не ги застраховат адекватно, съобщава изданието.
От застрахователния брокер Frank Crystal & Company разказват как на изпълнителен директор на компания се е наложило да закрие семейния бизнес, за да набере средства за споразумение със страна, участвала в автомобилен инцидент със сина му.
Това се е случило поради нежеланието на сина му да плати застраховка и би могло да бъде избегнато, ако семейството е било сключило застраховка на активите си, допълват от там.
Друго богато семейство е трябвало да се раздели с голяма част от семейните си активи, след като гост на къщата им е претърпял инцидент и нараняване във фамилния им басейн.
И въпреки че са имали имуществена застраховка, тя не е покривала инциденти в басейн.

Финанси

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *