Божидар Томалевски: София трябва да има нова транспортна схема за организиране на движението

Божидар Томалевски, кандидат за кмет и общински съветник от политическа партия „Другата България“, продължава нетрадиционната си предизборна кампания „да стиснеш ръката на избирателя“. Тя е по английския модел и може да поговориш с избирателя и да чуеш неговите проблеми. По думите на Божидар Томалевски това е начина да правиш правилна политика.
Според него София трябва да има нова транспортна схема, защото все още се образуват задръствания при влошаване на времето. Необходимо е да се приложат европейските практики в организирането на движението.
Градският транспорт в една европейска столица като нашата трябва да има независимо трасе, по което да се движи само той и никой друг. В момента има огромни закъснения на градския транспорт заради задръстванията, защото и други превозни средства ползват „буслентата“.
Маршрутките правят каквото си поискат, това го няма в нито една европейска държава. Те спират на точно определени места и возят определен брой хора съобразени с местата вътре.
Такситата в София нямат статут на градски транспорт нещо, което е абсурдно в Европа. Те трябва да спират там, където и градския транспорт има спирки.
При частния трафик няма „зелени вълни“, липсват и паркинги, но има „синя зона“, която задръства цели булеварди, продължава с полезните европейски практики кандидатът на „Другата България“ в ефира на „Радио К2″.
„Тези момчета, които слагат скобите веднага им давам фотоапарати да санкционират нарушителите, за да могат да си плащат глобата със смс или онлайн през сайта на „Паркинги и гаражи“. Скобите и паяците са незаконни, има решение на ВАС, но продължават да функционират като наказателни“. Възмущава се Божидар Томалевски.
Той очаква неговите добри решения и европейски практики да бъдат подкрепени от всичките 23 хиляди членове на неговата партия, като в столицата има твърд електорат от избиратели. От „Другата България“ очакват да се включат и нови симпатизанти, които да подкрепят добрите решения, защото проблемите на столицата, са тези като на цялата държава.
Като бивш спортист Божидар Томалевски вижда в кампанията едно състезание, където всеки отива да спечели: „Ако сте с нагласата да останете втори или трети по – добре не ходете на това състезание. Кампанията като цяло е такава, че се избягва директния сблъсък на идеи и различни програми“, което показва индивидуалния подход на кандидатите в кампанията, заяви Божидар Томалевски.

Финанси

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *