Бойко Борисов прави партия

Кметове патриоти ще запълват „вакуума“ в политиката

СОФИЯ. Бойко Борисов прави партия. В нея ще влизат предимно кметове, стана ясно вчера.

Ще бъде създадена партия на кметовете, обяви рано сутринта пред Би Ти Ви градоначалникът на Сливен Йордан Лечков. И съобщи: инициативата си има стратег. Той е в София и е генерал от резерва.

Столичният кмет не отрече. Огромният вакуум в политическата система трябва да се запълни, заяви Борисов. Но обясни: „Двама кметове могат само да играят футбол заедно, а партия се прави от много хора – млади, възрастни, от различни социални слоеве и етнос.“

Идеята бе подхвърлена още на общото събрание на Националното сдружение на общините, потвърди и кметът на Пазарджик Иван Евстатиев. „Разбрахме се да има допълнителна среща, на която да разискваме само този въпрос“, допълни той..

„Цяла сутрин се чудя, защо ми се обаждат хора, които искат да се запишат в партията ми“, каза с усмивка Борисов, след като Лечков огласи идеята.

Ясно е, че генералът иска да участва в президентските избори, нормално е да прави партия, коментираха в парламента червени депутати. „Уважавам президента Георги Първанов. Но той си е от БСП“, отговори Борисов. Генералът не искал да обвързва името си с партия от тройната коалиция. На хората са им омръзнали политици критикари, които се изявяват по телевизиите, зам.-министри със скъпи коли, техните шофьори и фризьори, коментира Борисов. Затова и натискът на „Атака“ се чувствал в цялата страна.

Борисов работи за създаването на партия от повече от 2 месеца, разкриха запознати. В нея са поканени и бивши топполицаи.

Преди 30-ина дни Борисов е разговарял за новата организация с бившия шеф на РДВР-Пловдив Йордан Кюмурджиев.

Сияна Севова

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *