Боновете за земеделска земя скочиха до 53 стотинки

Акциите на европейските и американските борси поевтиняват за трети пореден ден след рекордните стойности, които постигнаха в края на миналия месец. Европейските пазари записват и най-големият си дневен спад от повече от 3 месеца насам, като малко преди края на сесията основните индекси отстъпват с над процент от вчерашните си стойности.
Родните измерители днес не се повлияха от движението на борсите по света и записват слаби изменения до 0.24%, като на отрицателна територия застава единствено BGREIT. Оборота за деня на БФБ достигна близо милион и половина лева, като основният дял от тях беше формиран от сделки с акции.
На първо място за деня с две пакетни сделки на стойност половин милион лева се нареди „Етропал” АД като производителя на медицински изделия наскоро отчете минимална загуба от 7 хил. лева за третото тримесечие на годината.
Висок интерес проявиха инвеститорите към „Адванс Терафонд” АДСИЦ и „Монбат” АД, които са традиционно едни от най-ликвидните дружества на борсата, и който днес записаха минимални покачвания до един процент.
След огромния си спад от 57% вчера, днес „Петрол” АД възстанови част от стойността си до 2.42 лева за един брой, а привилегированите акции на „Химимпорт” АД добавиха 1.66% към стойността си.
При компенсаторните инструменти значително движение и сделки наблюдавахме единствено при боновете за земеделска земя, чиято цена скочи до 53 стотинки за лев номинал.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *