Бора инвест АД е направил искане за връщане на лиценз

Инвестиционният посредник Бора инвест АД е направил искане за връщане на лиценз за дейността пред органа, издал разрешението, а именно Комисията за финансов надзор. Решението за прекратяване на дейността е взето на Общо събрание на акционерите, проведено на 5-ти февруари, потвърдиха от офиса на посредника . От КФН обаче заявиха, че при тях няма официално писмо от посредника.

Новината за върнатия лиценз потвърди и заместник-председателят на Комисията за финансов надзор Димана Ранкова, която не пожела да съобщи името на дружеството, нито да коментира обстоятелства около процедурата.
От Бора инвест АД също отказаха да съобщят подробности за решението, но потвърдиха, че са направили такова искане пред КФН и в законовия срок ще бъдат публикувани както мотивите за отказ от лиценза, така и документите от проведеното Общо събрание на акционерите.
Преди дни бяха представени прогнози на специалисти в бранша, които заявиха, че връщане на лицензи, сливания и дори фалити на посредници не са изключени с оглед на задълбочилата се финансова и пазарна криза. Управителите не изключиха и сделки за 1 лв. при прехвърляне на собствеността в бизнеса с инвестиционно посредничество у нас.
От Бора инвест бяха категорични, че не искат да продават дружеството, а да прекратят дейността му.
В класацията, предоставена от БФБ- София в края на 2008 година, Бора инвест АД попада на 50-то място по реализиран оборот на борсата от общо 81 участвали на капиталовия пазар. Според предоставените данни, дружеството е посредничило при прехвърлянето на 5 926 139 ценни книги на обща сума 10 158 580 лв., а броят на сключените сделки е 7 745.
darikfinance.bg
финанси

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *