Бордът в туризма тръгна със скандал

Наталия Малчева

Скандал беляза учредяването на Националния борд по туризъм, в който влизат най-големите босове в бранша. Членовете на новата организация не можаха да стигнат до общо становище по въпроса дали да се обединят с другото сдружение – Национален съюз на туристическата индустрия, или да действат самостоятелно. Националният борд по туризъм да бъде регистриран веднага и чак тогава да започнат преговори за обединение на бранша, поискаха председателят на управителния съвет на борда Поли Карастоянова, която е шеф на българското бюро за конгресен туризъм, и Валентин Йосифов, управител на „ТУИ България“. Отказваме се от членство в управата, ако няма обединение, контрираха банкерите Петя Славова и Цветелина Бориславова, които са и собственици на хотели. Когато индустрията е обединена, бизнесът ще се пребори по-лесно за финансиране на проекти от еврофондовете, заяви зам.-шефът на „Албена“ АД Радосвет Радев. Подкрепи го и собственикът на „Роял холидей“ Стефан Шарлотов.

В крайна сметка управителните съвети на двете организации решиха да не регистрират новите браншови сдружения до края на май. Вместо това те ще излъчат контактни групи, които да работят за единна организация.

За шеф на Националния борд по туризъм бе избрана Поли Карастоянова. За поста бяха предложени Радосвет Радев, Петя Славова и Стефан Шарлотов, но те си направиха отвод.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *