Бориславова продаде дела си от СИБанк за 141 млн. лева

На Фондовата борса днес бяха прехвърлени 1 276 796 акции на СИБанк на цена 110,49 лв. за брой или 16,1 на сто от капитала на банката. Това количество акции съответства на притежаваните от Цветелина Бориславова книжа към 17 юни – датата на последното Общо събрание на дружеството, съобщиха БТА и „Дневник“.

С днешното прехвърляне Кей Би Си увеличава дела си в българското си подразделение до 100 процента и остава единствен собственик на Сибанк, посочва банковата група в съобщение до медиите. Трансакцията няма да окаже никакво влияние върху капиталовата позиция на Кей Би Си.

Сделката, станала в началото на борсовата сесия, е за малко над 141 млн. лв.

Групата KBC придоби 75% от капитала на СИБанк за 295 млн. евро в края на 2007 г., като впоследствие отправи търгово предложение и увеличи дела си до 77.5%. В началото на миналата година белгийската група изкупи още около 4% от капитала в единична сделка за 29.34 млн. лв. от Цветелина Бориславова.

Новината не е изненада, тъй като е известно, че банкеркатаима споразумение с белгийския собственик на СИБанк за изкупуване на акциите.

Финанси

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *