Боровец иска да привлече повече родни туристи

В курорта Боровец очакват през този зимен сезон заетостта на хотелите да е 100 процента. Над 80 на сто са предварителните заявки на туроператорите от чужбина. Най-много те са от Великобритания, но се очакват също гости от Русия, Холандия, Белгия, Сърбия и Македония, предаде БТА.

Основната цел на собствениците на хотели е да започнат да привличат чужди туристи от средната класа. Трябва да се спре негативната тенденция в курорта да идват бедни и социалнослаби чужденци, заяви пред журналисти мениджърът на „Боровец ризорт груп“ Димитър Димитров. Неговото мнение се подкрепя от всички собственици на хотели в курорта.

В момента Боровец разполага с около 5500 легла. Целта е легловата база в курорта да достигне до 8000. Предстои всички хотели и заведения да получат сертификат за качество ISO от 1 януари 2008 г., издаден от организацията TUV от Германия.

В плановете на притежателите на хотели и ресторанти е залегнала идеята да се увеличат българските туристи. За целта те са се включили в инициативата на Българската хотелска и ресторантьорска асоциация „България – рай и за българите“.

В курорта Боровец от днес до 15 март се забранява строителството, както и движението на товарни автомобили, съобщи главният експерт по туризма на община Самоков Георги Кощров.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *