Борсата премества емисиите на 4 дружества на официален пазар от понеделник

На проведено заседание на Съвета на директорите на БФБ-София АД бе решено от понеделник, 10 юли, да бъдат преместени от “Неофициален пазар” на “Официален пазар”, сегмент “В”, емисиите от акции на Българска роза-севтополис АД-Казанлък, ТБ ДЗИ Банк АД-София, Оргахим АД-Русе, Холдинг Варна А АД, става ясно от официално съобщение на борсата.

В същото време борсата премества емисиите акции, издадени от Гарант Инвест Холдинг АД-Кюстендил, Ком Холдинг АД-Димитровград, Пълдин Холдинг АД-Пловдив и Република Холдинг АД-София от “Официален пазар” на “Неофициален пазар на акции” също считано от понеделник.

Книжата на Синергон Холдинг АД-София ще бъдат преместени от „Официален пазар“, сегмент “С”, на “Официален пазар”,сегмент “А”, където ще се търгуват с акциите на ИХ България.

От борсата удължават срока на наблюдение на емисията акции, издадена от Транскарт АД-София с един месец. През април емисиите на 4-те холдинга бяха поставени под наблюдение за два месеца, като в началото на юни Оловно цинков комплекс АД-Кърджали бе преместен на „Неофициален пазар“ от „Официален пазар“ на акции, сегмент “А”.

Вчера БФБ публикува списък със 194 дружества, които биха били преместени на „Неофициален пазар“, сегмент В, който е предназначен за напълно неликвидни емисии.

Предложените 194 дружества представляват 59,15% от всичките 328 дружества, търгувани на БФБ. От началото на годината с книжата на 72 от тях няма нито една сделка на пода на борсата.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *